Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Krizmanici

Dragi krizmanici, roditelji, skrbnici, vjeroučitelji i prijatelji naših krizmanika! Ovo je mjesto online prijave za sakrament svete Potvrde kojega naši vjeroučenici u pravilu primaju u osmom razredu OŠ, a ako dolaze iz drugih biskupija i u drugom, odnosno trećem razredu SŠ. Online prijave su uvedene od pastoralne godine 2023./2024. i jedini su (i najjednostavniji) način prijave. Sve podatke u prijavnom obrascu dužni ste popuniti: i to točno i provjereno. Ako neki podatak ne znate, napisat ćete ne znam, pa ćemo ga zajedno pokušati pronaći. Uvjeti za primanje sakramenta Potvrde su definirani Zakonikom kanonskog prava te partikularnim Pravom naše Nadbiskupije. Važno je istaknuti kako sakrament Potvrde nije obavezan, nego je to želja djeteta i roditelja te se, samim time, podrazumijeva ispunjavanje jednom preuzetih dužnosti.

Prijava

  Kandidat

  Roditelji

  Crkveno vjenčani?

  Kumovi

  Ostalo


  Kako bi kandidat pristupio sakramentu Svete Potvrde pretpostavlja se da je bio redoviti polaznik školskog vjeronauka kroz svih osam razreda osnovne škole te da je pohađao župnu katehezu u 7. razredu ili je bio uključen u koju drugu župnu aktivnost (zbor djece i mladih, ministranti, karitativna zajednica…)

  Ova upisnica ne pretpostavlja da je kandidat već ispunio uvjete za primanje sakramenta Potvrde!

  Redovitim sudjelovanjem i aktivnom suradnjom na svim susretima župne kateheze, redovitim sudjelovanjem na nedjeljnoj i blagdanskoj svetoj misi te aktivnim sudjelovanjem u životu Župe kandidat će ispuniti odredbe Hrvatske biskupske konferencije i biti pripušten slavljenju sakramenta Potvrde!